Onze kerstbomen zijn beschikbaar.
 U vindt bij ons mooie kerstbomen uit eigen kwekerij, met een stevige aardkluit.

Abies nordmanniana - Nordmann's den

Breed pyramidaal groeiende spar, met in etages staande takken. Donkergroene dikke naalden met aan de onderkant 2 witte strepen.
beschikbare groottes en prijzen *
100/125 cm: 22 €
125/150 cm: 28 €
150/160 cm: 39 €
160/175 cm: 49 €
175/200 cm: 65 €

Picea omorika - Servische Spar

Pyramidaal groeiende spar, met donkergroene naalden met zilvergrijze onderzijde.
beschikbare groottes en prijzen *
125/150 cm: UITVERKOCHT
150/175 cm: 22 €
175/200 cm: 30 €
200/250 cm: UITVERKOCHT

Onze kerstbomen worden verkocht met een stevige kluit, waardoor ze nadien nog naar de tuin te verplanten zijn indien u rekening houdt met volgende tips.
- Acclimatiseren: zet de kerstboom na aankoop eerst een dag in de garage of een koele berging om hem te laten wennen aan de warmere temperatuur, daarna kan je hem zijn definitieve plekje geven.
- Standplaats: Houd de boom zo goed als mogelijk weg bij warmtebronnen, zoals de centrale verwarming of gloeilampen. Door teveel warmte verdampt de boom hard en kunnen de naalden uitvallen. Hou hem liefst ook weg van de tocht, dus uit de buurt van de buitendeur. Een goede luchtvochtigheid in de kamer houdt de boom langer vers.
- Pot: Plaats de boom in een voldoende grote pot, er moet dus rond de potkluit best nog ruimte zijn om (pot)grond aan te brengen. Zorg dat het overtollig water weg kan onderaan.
- Water geven: De kluit van de boom wordt best vochtig gehouden. Hij kan een halve tot één liter water per dag verbruiken.
- Uitplanten: Laat de boom na de kerstperiode eerst acclimatiseren aan de buitentemperaturen, plaats hem dus enkele dagen in een koele, lichte plaats voordat je hem uitplant. Plant de boom met kluit en aarde uit in de volle grond zonder de gaaslap te verwijderen. Meng eventueel nog wat bodemverbeteraar mee in het plantgat.

* bij aanvang van de verkoop, geldig zolang de voorraad strekt, op = op.
* gemeten boven de grond, de kluit is dus niet meegerekend in de totale hoogte!01  december  2017