Terug naar resultaten

Herbloeiende en doordragende nieuwe framboos met smakelijke vruchten van goede kwaliteit. Gezonde variëteit. Draagt vruchten vanaf 1 augustus tot einde herfst. Vruchten op éénjarig hout, planten mogen in het voorjaar dus weggesneden worden tot kort boven de grond.

Frambozen stellen weinig eisen aan de grond, indien deze maar voldoende vochthoudend is. Ze verdragen ook lichte schaduw. Men plant ze best op lijnen aan draden. Plantafstand 40 tot 50 cm op de lijn. Bij het planten snoeit men best alle scheuten terug tot op 20 a 30 cm boven de grond.

Een zomerframboos draagt vruchten aan tweejarige scheuten. Deze scheuten zijn gegroeid het jaar voordien, nadat de frambozen geoogst zijn. (late zomer/vroege herfst). De takken die vruchten gedragen hebben, mag je afsnoeien laag bij de grond, in de herfst. In het voorjaar kies je de sterkst groeiende scheuten om aan te binden, de zwakke scheuten snoei je weg.
Herfstframbozen worden na de winter kort ingesnoeid. In het voorjaar, wanneer de nieuwe scheuten een eind gegroeid zijn, kies je de sterkst groeiende scheuten uit, en die bind je vast aan de draden. De overige grondscheuten snoei je weg.
Bladhoudend
Nee
Plantafstand (haag)
40 cm, 50 cm
Rijpheid en Bewaring
augustus, september, oktober
Maat stukprijs 10+ 50+ 100+
P9 € 2,70 € 2,43 € 2,30 € 2,16