OPGELET: De catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!

Niet alles kan het ganse jaar geplant worden. Check HIER de planttijdstippen per productgroep.

Vraag vrijblijvend prijs van artikels die niet in onze catalogus staan via info@plantenkweker.be

Naam
Acaena microphylla 'Kupferteppich' - Stekelnoot

Blad rood-bruin. Gedijt goed in iedere grond. Het blad en de vruchtjes in augustus zijn zeer decoratief, de groenachtige bloempjes zijn van weinig betekenis. Matig winterhard

Acanthus mollis - Stekelige Berenklauw

Donkergroen glanzend blad, veerlobbig. Bloeistengels tot 2 meter, witroze. Voor een losse, goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon.

Aconitum carmichaelii 'Arendsii' - Monnikskap

Donkerpaarse bloemen, goede snijbloem. Zeer mooie borderplant die bloeit met lange trossen. De bladeren zijn sterk ingesneden. Alle delen van de plant zijn giftig. Mooi samen [ ... ]

Actaea simplex 'White Pearl' - Christoffelkruid

(Cimicifuga) Plant met kruipende wortelstok en rechtopstaande stengels, zodenvormend. De bloeistengels zijn zwart. De zuiverwitte bloemen zitten verzameld op een bloempluim. [ ... ]

Agapanthus 'Headbourne Hybrids' - Afrikaanse Lelie, Nijllelie

Blauwe bloemen, goede snijbloem. De enige winterharde Agapanthus.

Ajuga reptans 'Atropurpurea' - Zenegroen

Donkerpaarse bladeren, paarsblauwe bloem. Waardevolle bodembedekker met eironde, glanzende bladeren. Groeit in gewone tuingrond die enigzins humusbevattend is .

Alchemilla erythropoda - Vrouwenmantel

Blauwachtig blad, gele bloem. Bloeit met groengele pluimen van kleine bloempjes. Het blad is aan beide zijden bedekt met zachte haren en is waaiervormig. Doet het goed in bij [ ... ]

Alchemilla mollis - Vrouwenmantel

Blad groen, bloem groengeel met bloemstengels tot 80cm. Bloeit met groengele pluimen van kleine bloempjes. Het blad is aan beide zijden bedekt met zachte haren en is waaiervo [ ... ]

Anaphalis triplinervis - Viltkruid, Witte knoop, Siberische Edelweiss

Zilverwitte bloem. Bloemen kunnen worden gedroogd.

Anemone hupehensis 'September Charm' - Anemoon

Bloem dieproze, bossig. Groeit het best op lichtbeschaduwde plaatsen in een humusrijke grond. Een groepsbeplanting is aan te raden.

Anemone hybrida 'Honorine Jobert' - Anemoon

Bloem enkel wit, snijbloem. Groeit het best op lichtbeschaduwde plaatsen in een humusrijke grond. Een groepsbeplanting is aan te raden.

Anemone hybrida 'Königin Charlotte' - Anemoon

Zijderose, halfgevulde bloem. Grootbloemig. Groeit het best op lichtbeschaduwde plaatsen in een humusrijke grond. Een groepsbeplanting is aan te raden.

Aquilegia 'Crimson Star' - Akelei

Karmijnrood met witte bloem. Goede snijbloem. Sierlijke vaste planten voor zowel de border, als snijbloem of in de rotstuin zijn ze van uitzonderlijke waarde. Ze geven de voo [ ... ]

Aquilegia 'Nora Barlow' - Akelei

Rood-roze bloem. Goede snijbloem. Sierlijke vaste planten voor zowel de border, als snijbloem of in de rotstuin zijn ze van uitzonderlijke waarde. Ze geven de voorkeur aan ee [ ... ]

Aquilegia caerulea 'Kristall' - Akelei

Wit. Goede snijbloem. Sierlijke vaste planten voor zowel de border, als snijbloem of in de rotstuin zijn ze van uitzonderlijke waarde. Ze geven de voorkeur aan een humushoude [ ... ]

Arabis caucasica 'Snowcap' - Randjesbloem

Voor droge zonnige standplaats. Compact groeiend met zuiver-witte bloemen.

Artemisia ludoviciana 'Silver Queen' - Alsem, Bijvoet

Het grijze blad geeft de schoonheid aan de plant en zorgt voor speciale effecten in de border. Houdt van een licht droge grond.

Aruncus dioicus 'Kneiffii' - Geitebaard

Best in een vochtige, humusrijke bodem. Grote eindstandige pluimen met kleine bloempjes. Bloem crèmekleurig wit.

Aster amellus 'Rudolf Goethe' - Aster

Lavendelkleurige zomerbloeier. Goede snijbloem, voor volle zon, in grotere groepen.

Aster novae-angliae 'Barr's Blue' - Aster

Violetkleurige bloem, voor de volle zon, goede snijbloem, in kleine groepen aanplanten.

Aster novi-belgii 'Fellowship' - Aster

Dubbel zachtroze bloem, voor de volle zon, goede snijbloem, in kleine groepen aanplanten.

Astilbe arendsii 'Fanal' - Pluimspirea

Een vroegbloeiende Astilbe met granaatrode bloemen. Zeer fraaie planten met pluimvormige bloeiwijze. Vraagt een vochtige humusrijke bodem en halfschaduw.

Astilbe chinensis 'Pumila' - Pluimspirea

Bloempluimen lilaroze, bodembedekker. Zeer fraaie planten met pluimvormige bloeiwijze. Vraagt een vochtige humusrijke bodem en halfschaduw.

Astilbe japonica 'Deutschland' - Pluimspirea

Bloempluimen wit, borderplant, vroege bloeier. Zeer fraaie planten met pluimvormige bloeiwijze. Vraagt een vochtige humusrijke bodem en halfschaduw.

Astilbe japonica 'Rheinland' - Pluimspirea

Bloempluimen roze, borderplant. Zeer fraaie planten met pluimvormige bloeiwijze. Vraagt een vochtige humusrijke bodem en halfschaduw.

Astilbe simplicifolia 'Sprite' - Pluimspirea

Bloempluimen bleekroze, te gebruiken in rotstuinen. Zeer fraaie planten met pluimvormige bloeiwijze. Vraagt een vochtige humusrijke bodem en halfschaduw.

Aubrieta 'Cascade Blue' - Randjesbloem, blauwkussen

Blauwe bloem. Mooie zodevormende plant. Verlangt zon en een kalkhoudende, niet te arme, warme bodem. Door ze in te snijden na de bloei, wordt de groei en de bloei bevorderd.